Dečja filharmonija je i ove godine na najlepši mogući način označila početak praznika!

DF fotka

 

Fondacija „Deca Deci“ i Dečja filharmonija su u nedelju 15. decembra u Velikoj dvorani Sava Centra organizovale još jedan fantastičan muzički spektakl za sve  generacije ljubitelja klasične muzike.

Ovo posebno muzičko veče su obeležili magični duh zimskih praznika, čarobni zvuci, dečji osmesi kao i bajkovita novogodišnja scena, a naizgled obično zimsko veče je postalo prava „Novogodišnja simfonija“.

Publika od 7-77 je uživala u tradicionalnim božićnim pesmama, popularnim operskim arijama kao i savremenim muzičkim numerama, a uz orkestar Dečje filharmonije na koncertu je, sada već tradicionalno, nastupio i Hor dečjeg kulturnog centra Beograd sa dirigentkinjom Nevenom Ivanović.

Na repertoaru su se ove 2019. godine našla neprolazna dela klasične muzike u izvođenju orkestra Dečje filharmonije pod dirigentskom palicom profesora Ljubiše Jovanovića. Publika je mogla čuti i talentovane mlade solistkinje, dve briljantne flautistkinje Tamaru Pantić i Jovanu Radoman –  sjajne mlade umetnice i višestruke dobitnice brojnih nagrada. Tamara završava master studije na FMU u Beogradu a Jovana je dobitnica ERAZMUS+ stipendije za boravak na Muzičkom Konzervatorijumu u Vigu, u Španiji. Tamara i Jovana su izvele Andante i rondo za dve flaute i orkestar, Franca Doplera .

Na samom početku publika je bila u prilici da čuje poznatu  kompoziciju francuskog kompozitora Mark-a Antoana Šarpentjea u izvođenju orkestra Dečje filharmonije. Zatim je usledio i nastup hora Dečjeg kulturnog centra Beograda.

Mina Gligorić sopran je otpevala ariju „Pamine” iz opere Čarobna frula. Mina je dobitnica  brojnih nagrada, a usavršavala se u okviru Barokne austrijske akademije Univerziteta umetnosti u Beču.

 

Specijalna gošća koncerta bila je sedmogodišnja vokalna solistkinja Milica Kostić koja je nastupila sa svoje dve sestre Irinom i Sarom kao i Darija Vračević, ovogodišnja predstavnica Srbije na Dečjoj Evroviziji.

Program su vodile tri Gracije različitih generacija – drage prijateljice Dečje filharmonije – talentovana glumica i izuzetna dama Marija Bergam, šarmantna i harizmatična urednica i tv voditeljka Dušica Spasić kao i mala voditeljka, šestogodišnja devojčica Kasia Zarić koja je svojim talentom za javni nastup oduševila publiku.

Gošće koncerta bile su i dve posebne mlade dame – Leonora i Andjela Ristić učenice Osnovne škole Svetozar Marković iz Vranja koje su na Svetskom takmičenju iz robotike u Kini osvojile sjajno drugo mesto u konkurenciji od čak 50 timova!

U okviru ovogodišnje “Novogodišnje simfonije“ Dečje filharmonije veoma zapažen i aplauzima propraćen nastup imale su i malene balerine iz školice baleta „Zvončica“ koje su za kraj koncerta nastupile uz čuveni “Valcer cveća” iz baleta Krcko Oraščić.

Fondacije Deca deci se zahvaljuje na podršci u realizaciji ovog zahtevnog projekta generalnom sponzoru ovogodišnjeg koncerta kompaniji ESENSA, kao i kompaniji Coca-Cola Hellenic Botling Company.

Fond Deca Deci