DEČJA FILHARMONIJA na turneji po Srbiji

Dečja filharmonija na turneji po Srbiji povodom meseca muzike

Dečja filharmonija obeležiće jun, mesec muzike, svojom turnejom po gradovima Srbije. Kao deo projekta fondacije „Deca deci“ članovi ove interesantne filharmonije nastupaće na trgovima sa svojim vršnjacima iz gradova-domaćina. Raspored turneje obuhvata sledeće gradove: Zrenjanin (18.06. u 12.00 h), Novi Sad (18.06. u 18.00 h), Beograd (21.06 u 18.00 h), Niš (25.06. u 12.00 h), Kruševac (25.06. u 18.00 h), Požarevac (26.06. u 18.00 h).

Svi koncerti biće besplatni a umesto ulaznice biće dovoljno poneti limenku – pet ambalažu. Promocija muzičkog obrazovanja je jedan od glavnih ciljeva filharmonije, ali su svake godine osmišljene i dodatne teme, a ove godine posebna misija jeste podizanje ekološke svesti kod dece i roditelja o očuvanje životne sredine.

Turneja se realizuje uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, u saradnji sa muzičkim školama iz sedam gradova Srbije i uključiće muziciranje i povezivanje dece uz zajedničke nastupe i nastupe solista. Na repertoaru će se naći prepoznatljiva muzika filmskih hitova kao što su „Roki“, „Pirati sa Kariba“, „Lovac na jelene“, „Ratovi zvezda“, „Šindlerova lista“ i drugih.

 

Fond Deca Deci