Veče za pamćenje, Regionalna dečja filharmonija održala koncert pred 10000 gledalaca na Stadionu Tašmajdan

Ogromno interesovanje Beograđana za koncert Decjeg orkestra pod zvezdanim nebom

Regionalna dečja filharmonija (United Children’s Philharmonic Orchestra) održala je spektakularan koncert 26. avgusta na Stadionu Tašmajdan, u okviru Noći muzike. Koncertni prostor bio je premali da primi sve zainteresovane, tako da su sva mesta bila popunjena sat vremena pre početka koncerta, a nekoliko hiljada zainteresovanih posetilaca je ostalo ispred ulaza.

Koncert je izazvao veliko oduševljenje posetilaca koji su putem društvenih mreža postavljali svoje utiske i video snimke. “Vratili ste veru Beogradu i napunili nam srca! Čarobna noć pod zvezdama beogradskog neba. Predivna atmosfera, a deci regionalne filharmonije svaka čast, za divljenje i poštovanje. Bravo umetnici. Hvala vam od srca na spektakularnoj muzičkoj večeri. Beogradu je ovo potrebno što se i dokazalo punim tribinama” samo su neki od komentara.

Čak i oni koji nisu uspeli da uđu na koncert, ostali su u Tašmajdanskom parku i obližnjim kafeima i uživali u nezapamćenoj atmosferi i magiji koju je pokrenuo dečiji orkestar i manifestacija Noć muzike.
Koncert je počeo pesmama o Beogradu, zatim su usledili filmski hitovi, a solo nastup održala je mlada violinistkinja Marija Radovanović, najuspešniji stipendista fondacije “Deca deci” u 2016. godini koja i koristi violinu Fondacije . Na bis su izvedene pesme o Beogradu koje je publika horski pevala sa mladim muzičarima.

Ovim nastupom Regionalna dečja filharmonija nastavila je svoju uspešnu turneju, koja je pre Beograda obuhvatila Ljubljanu i Zagreb. Cilj turneje je privlačenje mladje koncertne publike kroz atraktivane repertoare i nekonvencionalne koncertne prostore. Koncert na Tasmajdanu je vise ličio na rock spektakl nego na uobičajeni koncert klasične muzike, na kome su Beograđani zaista mogla da uživaju u jedinstvenoj energiji mladih muzičara iz gradova regiona, predvođeni iskusnom palicom našeg eminentnog dirigenta Bojana Suđića.

www.facebook.com/DecjaFilharmonija/

Fond Deca Deci